Zadovoljstvo kupcev
4,9
je ocena naših kupcev na Googlu.
Preverjena kakovost izdelkov
Smo najboljši v Sloveniji pri reševanju težav starejših.
Domov / Nasveti in novosti / Nasveti / Hišni copati s katerimi bo vaš korak kot bi hodili po oblaku

Hišni copati s katerimi bo vaš korak kot bi hodili po oblaku

Nasveti

Poletje je čas za uživanje, sprostitev in aktivnosti na prostem. Je pa tudi sezona, ki prinaša precejšen delež bolezni stopal. Prišlo je poletje, obuli ste sandale in opazili, da so vaša stopala suha in razpokana. In tako je, ko menjate sandale za superge, in se sprašujete, kaj se je zgodilo s kožo na vaših nogah, ki je bila prej mehka in gladka. Ker ste zimske škornje zamenjamo s sandali in japonkami, so naša stopala bolj izpostavljena okolju, kar povečuje tveganje za različne bolezni stopal. Na žalost nas ima večina to težavo, k čemur prispevajo nepravilna prehrana, premajhen vnos vode, staranje, slaba obutev in seveda slaba higiena stopal.

Razpokane pete in dehidracija

Višje temperature lahko povzročijo povečano potenje in izgubo tekočine iz telesa, kar povzroči dehidracijo.

Razpokane pete niso samo boleče, ampak tudi nagnjene k okužbam. Čez dan pijte veliko vode, da ohranite telo na zdravi ravni hidracije, vsak dan pa si na stopala nanesite losjon, pri čemer posebno pozornost posvetite predelom na petah, da preprečite suhost in razpokanost kože.

Atletsko stopalo

Atletsko stopalo je glivična okužba, ki se širi na toplih in vlažnih mestih, kot so javni bazeni, slačilnice in skupni tuši. Atletsko stopalo se lahko pojavi, če na teh območjih nosite mokre čevlje ali hodite bosi. Povzroča draženje kože, pekoč občutek, rdečico in luščenje, zlasti med prsti na nogah. Da bi se izognili temu stanju, naj bodo vaša stopala čista in suha, uporabljajte nogavice, ki odvajajo vlago, in nosite sandale ali obutev, ki diha.

Sončne opekline

Čeprav se trudimo zaščititi svojo kožo pred škodljivimi sončnimi žarki, pogosto spregledamo svoja stopala. Predel na zgornjem delu stopal je še posebej nagnjen k sončnim opeklinam, če nosite odprte čevlje ali sandale.

Žulji

Žulji so pogosto poletno draženje, ki nastane zaradi trenja in drgnjenja zaradi neprimernih čevljev ali sandalov. Ko je zunanja plast kože poškodovana, se nabere tekočina, kar povzroči mehur. Prepričajte se, da se vaša obutev pravilno prilega, nosite nogavice, ki odvajajo vlago, in na mesta, ki so nagnjena k trenju, uporabite primerne obliže. Če pretisni omot vendarle nastane, ga ne počite, saj lahko povzroči okužbo. Namesto tega predel očistite in nanj nanesite sterilni povoj ali obliž.

Bolečina v peti

Poletje pogosto pomeni povečano telesno aktivnost in več časa, ki ga preživimo na nogah. Bolečina v peti je lahko posledica prekomerne obremenitve, slabe obutve ali nezadostne podpore stopala. Izberite obutev z močno podporo stopalnega loka, oblazinjenjem in blaženjem udarcev, da preprečite bolečine v peti. V svoj redni režim vključite raztezne vaje.

Vonj stopal

Povečano potenje in višje temperature lahko prispevajo tudi k neprijetnemu vonju stopal. Bakterije uspevajo v toplem, vlažnem okolju in lahko oddajajo neprijetne vonjave. Da preprečite neprijeten vonj stopal, poskrbite za ustrezno higieno tako, da si noge vsak dan umijete z antibakterijskim milom, jih popolnoma posušite in nosite obutev, ki diha.

Vraščeni nohti

Če nosite čevlje z odprtimi prsti ali ste bosi, povečate tveganje za vraščene nohte. Bolečina, rdečina in oteklina se lahko pojavijo, ko se rob nohta na nogi razvije v okoliško kožo. Nohte na nogah strižite naravnost in jih ne strižite prekratko, da se izognete vraščenim nohtom.

Plantarne bradavice

Sprva je površina bradavice gladka, kasneje pa je neoplazma prekrita s plastmi keratinizirane povrhnjice, površina postane hrapava in spremeni svoj odtenek v sivo-rumeno. V središču, na površini plantarne bradavice, se včasih opazijo kraterju podobne vdolbine.

Z njimi se lahko okužimo med kopanjem v javnih bazenih, tuširanjem ali hojo bosi na onesnaženih območjih. Na javnih mestih nosite japonke ali sandale, da preprečite plantarne bradavice, poskrbite, da bodo vaša stopala čista in suha ter se izogibajte stiku z obstoječimi bradavicami in jih ne praskajte.

Kaj storiti?

Morda nam suha koža na stopalih skozi vse leto ne povzroča večjih težav, a poleti, ko nosimo odprte čevlje, so lahko neurejena stopala videti slabo. Skrb za vaša stopala v poletnih mesecih ni nujno težka naloga, saj le z občasno nego lahko dosežete gladka in lepa stopala.

Higiena in nega stopal

Stopala, tako kot ostalo telo, je treba umiti vsaj enkrat na dan z ustreznimi čistilnimi sredstvi. Ni dovolj, da jih le namočite pod prho, očistite tudi dele med prsti na nogah.

Trda koža na petah je v vročih in suhih mesecih pogost pojav, s strgalo za stopala in plovcem pa lahko trdo kožo zlahka postrgate.

Najprej morate stopala potopiti v toplo vodo, ki ste ji dodali milo ali še bolje posebna sredstva za umivanje nog.

Stopala namakajte 15-20 minut, nato s strgalom za stopala ali plovcem odstranite hrapavo kožo. Na koncu temeljito sperite in osušite noge.

Nato nanesite bogato plast kreme za dnevno nego stopal.

Obutev

Nujno je, da poskrbimo za ultra lahke udobne hišne copate kot so copati DrLuigi, ki so priporočljivi za splošno populacijo in posebej namenjeni posameznikom, ki imajo težave z občutljivimi stopali, bolečinami v hrbtu, artrozo, sladkorno boleznijo, osteoporozo, pomanjkanjem periferne cirkulacije, artritisom in debelostjo. Primerne so za notranjo in zunanjo uporabo.

Ti udobni copati so najbolj priljubljen izdelek DrLuigi. Ta mehkoba copata omogoča prilagajanje obliki vsakega stopala, medtem ko podplati delujejo kot amortizerji, kar omogoča popolno udobje gležnjem in hrbtenici. DrLuigi uporablja biomehaniko za merjenje statične obremenitve stopala v povezavi s preostalim delom telesa. To znanje pomaga pri oblikovanju obutve, ki zagotavlja sprostitev pritiska na hrbtenico in gležnje ter izboljša periferni krvni obtok, hkrati pa preprečuje bunije in druge bolezni stopal.

KLIKNI TUKAJ ZA OGLED NAŠE PONUDBE COPATOV >>>

Prijavite se na naše e -novice

Naše e-novice so izobraževalne kot tudi zabavne. Še najmanj pa so prodajne. Ljudje jih zelo radi berejo, saj je iz njih zelo veliko naučijo.

Hvala! Uspešno ste se prijavili na e-novice.