Zadovoljstvo kupcev
4,9
je ocena naših kupcev na Googlu.
Preverjena kakovost izdelkov
Smo najboljši v Sloveniji pri reševanju težav starejših.
Domov / O Blaginji

O Blaginji

Naša zgodba

Podjetje BLAGINJA je družinsko podjetje, ki sta ga ustanovila Klavdija in Gašper Novak.

Leta 2011 sta bila oba redno zaposlena v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana, Klavdija na kardiološkem intenzivnem oddelku, Gašper pa na reševalni postaji Ljubljana. Dnevno sta spremljala hudo bolne ljudi, ki so odhajali v domačo oskrbo.

Pri tem sta opazila, s kakšnimi težavami se spopadajo bolniki in njihovi svojci, ker niso dobili vseh potrebnih informacij in niso vedeli, kako bi se pripravili na prihod bolnika v domačo oskrbo.

Oba zdravstvenika, z željo po pomoči drugim, sta se odločila, da želita svoje izkušnje in znanje ponuditi ljudem v domači oskrbi in jim olajšati bivanje doma in življenje nasploh.

23.2.2012 sta ustanovila podjetje BLAGINJA. Najprej sta nudila zdravstveno nego in pomoč na domu po Ljubljani. Sledilo je osem let obiskov po domovih, nudenje nege na domu in oskrbe v domačem okolju. BLAGINJA zraste v največje zasebno podjetje v Ljubljani na področju zdravstvene nega ne domu, ki  hkrati nudi najkvalitetnejše storitve z izobraženim kadrom. Na vrhuncu je podjetje BLAGINJA zaposlovalo več kot 20 negovalk, ki so nudile pomoč starostnikom in invalidom na domu.

Tekom izvajanja nege na domu sta spoznala, da je v slovenskem prostoru na področju medicinskih pripomočkov kar nekaj pomanjkljivosti in žal uporabniki ne dobijo tistega kar potrebujejo, takrat ko to resnično potrebujejo.

V želji, da našim uporabnikom omogočimo dostop do pripomočkov, ki bi jim očitno olajšali življenje, je BLAGINJA začela s trženjem medicinskih pripomočkov.

Podjetje BLAGINJA  je danes celovit ponudnik bolniške in negovalne opreme, medicinskih pripomočkov in naprav za rehabilitacijo,  gibanje, nego, osebno higieno in terapijo za uporabo doma ali v ZD, bolnišnicah, domovih za starejše, fizioterapijah in zdraviliščih….

Leta 2018 je bila pridobljena koncesija za izdajo in izposojo medicinskih pripomočkov s strani ZZZS-ja, kar nam (poleg možnosti samoplačniškega najem/nakupa) omogoča izdajo in izposojo medicinskih pripomočkov preko naročilnic ZZZS.

S svojimi maloprodajnimi enotami v Ljubljani (Vodnikova cesta 105) in v Novem mestu (Novi trg 7) oskrbujemo naše stranke po celotni Sloveniji.

BLAGINJA je družinsko podjetje, ki se ukvarja z reševanjem težav oseb v tretjem življenjskem obdobju. Intenzivno širimo svoje znanje in izkušnje na področju medicinskih pripomočkov, naši izdelki pa vsebujejo najnaprednejšo tehnologijo, ki omogoča najboljšo uporabniško izkušnjo.

V naših specializiranih prodajalnah vam nudimo izdajo in izposojo medicinskih pripomočkov (hodulje, invalidski vozički, negovalne postelje, počivalniki za starejše, kopalniški in sanitarni material, pripomočki za inkontinenco…) ter širok nabor pripomočkov za lažje gibanje in nego na domu.

Medicinski pripomočki so v življenju mnogih nepogrešljivi za lajšanje, preprečevanje, diagnosticiranje, spremljanje in zdravljenje bolezni, okvar, poškodb in različnih fizioloških procesov. Pripomočki omogočajo večjo samostojnost in varnost oz. enostavnejšo nego in higieno v domačem okolju. Pogosto so medicinski pripomočki jeziček na tehtnici k kvalitetnejšemu življenju. Vsak starostnik si želi čim dlje ohraniti samostojnost. To je vrednota, ki jo zelo visoko ceni vsak, ne glede na starost in spol.

Naš sistem izdaje in izposoje omogoča našim uporabnikom lažjo in hitrejšo dostopnost do medicinskih pripomočkov ne glede na to, kje živijo.

Naše vodilo je da prisluhnemo, svetujemo in pomagamo ljudem pri reševanju njihovih težav. Prav tako intenzivno širimo svoje znanje in izkušnje na področju medicinskih pripomočkov.

Uporabnika vedno postavimo na prvo mesto in ga obravnavamo kot našega dolgoročnega partnerja. Zato ogromno časa posvetimo informiranju starejših kot tudi njihovih svojcev, saj menimo, da je ogromno težav možno preprečiti, če imamo ustrezno znanje.

Prilagodimo se vašim željam in potrebam, s ciljem po čim hitrejšem in enostavnejšem iskanju rešitev za vaše težave.

Vizija

Blaginja si strastno prizadeva, vsakemu pomoč potrebnemu posamezniku, dvigniti kvaliteto življenja na njihovem domu, z ohranitvijo maksimalne možne samostojnosti kot tudi njegovega dostojanstva. Pomoč nudimo z dobavo in izposojo kvalitetnih medicinskih pripomočkov kot tudi s širjenjem našega strokovnega znanja. Naš cilj je, da bo imel vsak pomoč potrebni posameznik na svojem domu medicinske pripomočke, ki mu bodo pomagali pri izboljšanju njegove kvalitete življenja.

Zgodba in ljudje

Klavdija Novak, diplomirana zdravstvenica in soustanoviteljica Blaginje

V življenju mi največ pomeni družina, narava in socialni stiki. Sem mati dveh malih nadobudnežev Patrika in Izabele. Z največjim veseljem skupaj preživljamo prosti čas. Vedno poskrbim, da sta vpletena v vse spektre našega življenja, tako da že veselo pomagata v Blaginji in s svojimi idejami pridno sodelujeta pri naših projektih.

Kot gimnazijska maturantka sem se odločila, da bom svojo pot nadaljevala na Zdravstveni fakulteti Ljubljana smer dipl. medicinska sestra. Med šolanjem sem ugotovila, da me zelo zanima kardiologija in tako sem se zaposlila na UKC Ljubljana na Oddelku za interno kardiologijo. V skoraj 10 letih sem se vsakodnevno srečevala s hudo bolnimi ljudmi, ki so večinoma spadali v starejšo populacijo. Spoznala sem, da zelo uživam v družbi starejših in v posebno zadovoljstvo mi je bilo vsakič, ko smo uspeli ljudem olajšati njihove težave. Sedaj z veseljem opravljam svoje delo v Blaginji in vsak dan prihajam in odhajam z nasmeškom.

Sicer sem velika ljubiteljica živali. Imela sem že kar nekaj živalskih prijateljev, ribice, hrčke, zajčke, dva psa in na koncu sem pristala pri konjih, najde pa se tudi kakšen mucek in seveda kakšna miška. S konji se ukvarjam že od osnovne šole in z veseljem predajam svoje znanje mlajšim generacijam.


Gašper Novak, diplomirani zdravstvenik in soustanovitelj Blaginje

Svojo pot pomoči ljudem sem začel na sosedovem dvorišču, ko sem bil star le 12 let. Sosed je bil reševalec. Nekega dne je na njegovem dvorišču stekel pogovor tudi nekaj na to temo. Ker me je zanimalo, je predlagal, da me volontersko vzame v službo, kjer bi si bolj podrobno pogledal poklic in delo. Tako sem kot 12-letnik doživljal stvari, ki jih doživlja reševalec.

Od tistega dneva naprej, ni bilo več vprašanje kaj želim početi v svojem življenju. Vpisal sem se na srednjo zdravstveno šolo in takrat se je začela moja kariera »medicinske sestre«. Kljub temu da sem mislili, da je vse, kar sem želel, postati reševalec, to ni bila moja končna želja (čeprav sem kasneje postal reševalec), želel sem delati v bolnišnici in se ogromno naučiti.

Zato je bila moja ideja in plan, da začnem na dnu in se prebijam skozi leta do samega vrha zdravstvenega sistema. Ker sem zelo ambiciozen, se hitro učim in želen novega znanja sem službe do sedaj menjal, kot pravijo, na 5 – 7 let.

Izkušnje in znanje sem si nabiral v Domu starejših občanov Vič- Rudnik, Nevrološki kliniki (enota za intenzivno terapijo) in na koncu na Reševalni postaji v Ljubljani.

Med službovanjem sem zaradi zagnanosti in ambicioznosti končal izredni študij na Zdravstveni fakulteti in s Klavdijo sva ustanovila podjetje Blaginja.

Naše stranke so povedale

So dosegljivi po telefonu, pomagajo s konkretnimi nasveti. Zanesljivi in ob naročilu poskrbijo za hitro dostavo.

Anita Mozgan

S podjetjem Blaginja imam samo pozitivne izkušnje: zelo uporabni nasveti, prijaznost in zanesljivost. Toplo priporočam.

Borut Čebašek

Enkratni, strokovni, prijazni, vedno pripravljeni za pomoč in vedno z nasmehom. Hvala Vam za vse!

Marija Zalokar

Moram povedati, da sem s poslovanjem podjetjem Blaginja zelo zadovoljen. Prav zadeve, ki bi mi jih moral svetovati za dobavo osebni zdravnik, mi jih je priporočilo to podjetje. Zato se rad vračam za potrebne nabave k podjetju Blaginja

Jože Vehar

Hitri, polni razumevanja, v pomoč z nasveti, skratka vrhunski.

Špela Smrekar

Izredno prijazni ljudje, velika izbira izdelkov, naročeno dostavijo pred hišna vrata. Izdali so knjigo Kaj mi pripada v jeseni življenja, sproti obveščajo o zakonskih novostih,kar je za uporabnike izredno pomembno. KAR TAKO NAPREJ...

Tanja Cerjak

Žena je po operaciji morala en mesec spati in počivati samo na hrbtu. Najeta bolniška postelja se je izvrstno obnesla. Pohvala tudi podjetju za nekompliciran postopek najema.

Rok Babnik

Blaginja, Klavdija in Gašper, sta zame zelo dragocena, saj znata prisluhniti, svetovati in ponuditi, ravno takrat in ravno tisto, kar potrebujem za nego moje 95 letne mame. Hvala, ker ste!

Vidka Sega

Prijavite se na naše e -novice

Naše e-novice so izobraževalne kot tudi zabavne. Še najmanj pa so prodajne. Ljudje jih zelo radi berejo, saj je iz njih zelo veliko naučijo.

Hvala! Uspešno ste se prijavili na e-novice.