Domov / Nakup medicinskih pripomočkov / Za boljše počutje / Opornice in ortopedski pripomočki / Opornica za gleženj Mediroyal MBA140 Armis Light Ankle

Opornica za gleženj Mediroyal MBA140 Armis Light Ankle

Količina:

Izberite možnost za prikaz cene.

Pripomoček je na voljo za izposojo tudi z naročilnico ZZZS.
Doplačilo nadstandarda v enkratnem znesku ob izposoji ZZZS.
Izposoja ZZZS
0,00
Količina:

Izberite možnost za prikaz cene.

Pripomoček lahko naročite tudi prek telefona 030 633 332 ali fizični trgovini
Opis

Opornica za gleženj Mediroyal MBA140 Armis Light Ankle  je nova inovativna zaščita za gleženj, posebej razvita za dodatno podporo in stabilnost zvitega stopala v fleksibilni zaščiti za vse priložnosti. Zaščita gležnja ima edinstveno konstrukcijo, ki zavzame minimalno prostora v čevljih, ne da bi vplivala na stabilizacijske lastnosti zaščite. Zaščita je izdelana iz laminiranega materiala AirMesh, ki zagotavlja učinkovito zračenje, vzdržljivost in stabilnost. Okoli notranje in zunanje strani gležnja je nameščena stranska stabilizacijska opornica, ki učinkovito pripomore k dodatni stabilnosti in nadzoru gležnja v primeru težav z nestabilnostjo gležnja po zvinih gležnja in ponavljajočih se zvinih. Opornice so všite v močan najlonski material ščitnika gležnja in delujejo neopazno.
Zahvaljujoč anatomski konstrukciji in zgornjemu nemotečemu traku so opornice pritrjene blizu gležnja brez nevarnosti drgnjenja, kar zagotavlja povečano stabilnost po potrebi, tako imenovano medialno/lateralno stabilnost po poškodbi gležnja in zvinu gležnja.

Edinstvena podpora je njena fleksibilna konstrukcija, zaradi katere je zaščita gležnja krajša tako navzgor po spodnjem delu noge kot naprej čez stopalo. Krajša konstrukcija zagotavlja izjemno prilagodljivo zaščito gležnja, ki zavzame minimalno prostora v čevljih, ne da bi vplivala na sposobnost upogibanja in raztezanja gležnja. Zaradi ekstra nizkega modela je zaščita za gležnje Armis še posebej primerna za mlajše, ki se ukvarjajo s športom, in ženske z manjšimi stopali in potrebo po tanjših materialih in konstrukciji.

Ščitnik za gležnje je opremljen z edinstvenim pritrdilnim sistemom BOA®, izjemno preprostim, a učinkovitim pritrdilnim sistemom, ki nadomešča ježke in vezalke v ščitniku za gležnje. Sistem BOA je sestavljen iz nastavitvenega diska, nameščenega na zadnji strani ščitnika gležnja, ki regulira jekleno žico, prevlečeno s polimerom. Sistem BOA zagotavlja izredno preprosto nastavitev za večjo fiksacijo in stabilnost zaščite gležnja in daje zvini nogi dodatno stabilnost, ki je pogosto potrebna. 
Notranjost ščitnika gležnja je prekrita z lepljivim polelastičnim frikcijskim materialom “shark”, ki učinkovito pripomore k optimalni fiksaciji ščitnika gležnja preko gležnja in nogavice.

Zaščita gležnja je dobavljena z dodatnim stabilizacijskim trakom, ki ga lahko namestite okoli gležnja, če potrebujete dodatno podporo. Trak je pritrjen na ščitnik za gleženj z ježkom in prekrižan čez gleženj za dodatno podporo in nadzor.
Zaščita gležnja se enako dobro obnese pri desnem in levem gležnju.