Naša zgodba

NAŠA ZGODBA

"Naše ime je naše poslanstvo."

ZGODBA IN EKIPA

Podjetje BLAGINJA je družinsko podjetje, ki sta ga ustanovila Klavdija in Gašper Novak.

BLAGINJA je specializirana prodajalna na področju medicinskih pripomočkov hkrati pa tudi spletna trgovina in spletni portal, poln znanja in deljenja izkušenj na področju negovanja in pomoči na domu invalidom in starostnikom.

Pri svojem delu dajemo prednost individualnemu pristopu in strokovnemu svetovanju za vsakega posameznika glede na njegove razmere. Vedno je na prvem mestu uporabnik, njegovo dobro počutje in varnost.

VIZIJA

Naše prepričanje je, da v življenju ni pomembno zgolj živeti, ampak živeti kvalitetno, to je vizija, s katero posamezniku in družini sporočamo, da je naš namen usmerjen k ohranitvi maksimalne možne samostojnosti in ohranitve integritete posameznika kot tudi njegovega dostojanstva.

KAKO SMO NASTALI

Leta 2011 sva bila oba redno zaposlena v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana in dnevno spremljala hudo bolne ljudi, ki so odhajali v domačo oskrbo.

Pri tem sva opazila, s kakšnimi težavami se spopadajo bolniki in njihovi svojci, ker niso dobili vseh potrebnih informacij in niso vedeli kako bi se pripravili na prihod bolnika v domačo oskrbo. 

Ker sva oba zdravstvenika sva se odločila, da v takih primerih ljudem ponudiva nekaj pomoči in svojega znanja, da bi jim bilo lažje.

Ustanovila sva Blaginjo, nego in pomoč na domu. Kar osem let smo hodili po domovih in nudili pomoč in oskrbo v domačem okolju. Čez leta sva spoznala, da je v slovenskem prostoru na področju medicinskih pripomočkov kar nekaj pomanjkljivosti in žal uporabniki ne dobijo tistega kar potrebujejo in takrat ko to resnično potrebujejo.

V želji, da našim uporabnikom omogočiva dostop do pripomočkov, ki bi jim očitno olajšali življenje, sva podjetje razširila na Blaginja, medicinski pripomočki.

Leta 2019 sva pridobila koncesijo za izdajo in izposojo medicinskih pripomočkov s strani ZZZS-ja.

Od takrat intenzivno širiva svoje znanje in izkušnje na področju medicinskih pripomočkov. Svojo prodajalno sva odprla na Vodnikovi cesti 105 in od takrat se je nabralo že veliko prijetnih izkušenj in spoznanj.

Da sva lahko na svojem področju najboljša, se ves čas izobražujeva in skrbiva da dobite vse informacije, ki jih potrebujete v zvezi z medicinskimi pripomočki, o negovanju svojcev na domu in še kaj.

EKIPA

Klavdija Novak soustanoviteljica,
dipl. medicinska sestra.

V življenju mi največ pomeni družina, narava in socialni stiki. Sem mati dveh malih nadobudnežev Patrika in Izabele. Z največjim veseljem skupaj preživljamo prosti čas. Vedno poskrbim, da sta vpletena v vse spektre našega življenja, tako da že veselo pomagata v Blaginji in s svojimi idejami pridno sodelujeta pri naših projektih.

Kot gimnazijska maturantka sem se odločila, da bom svojo pot nadaljevala na Zdravstveni fakulteti Ljubljana smer dipl. medicinska sestra. Med šolanjem sem ugotovila, da me zelo zanima kardiologija in tako sem se zaposlila na UKC Ljubljana na Oddelku za interno kardiologijo. V skoraj 10 letih sem se vsakodnevno srečevala s hudo bolnimi ljudmi, ki so večinoma spadali v starejšo populacijo. Spoznala sem, da zelo uživam v družbi starejših in v posebno zadovoljstvo mi je bilo vsakič, ko smo uspeli ljudem olajšati njihove težave. Sedaj z veseljem opravljam svoje delo v Blaginji in vsak dan prihajam in odhajam z nasmeškom.

Sicer sem velika ljubiteljica živali. Imela sem že kar nekaj živalskih prijateljev, ribice, hrčke, zajčke, dva psa in na koncu sem pristala pri konjih, najde pa se tudi kakšen mucek in seveda kakšna miška. S konji se ukvarjam že od osnovne šole in z veseljem predajam svoje znanje mlajšim generacijam.

Svojo pot pomoči ljudem sem začel na sosedovem dvorišču, ko sem bil star le 12 let. Sosed je bil reševalec. Nekega dne je na njegovem dvorišču stekel pogovor tudi nekaj na to temo. Ker me je zanimalo, je predlagal, da me volontersko vzame v službo, kjer bi si bolj podrobno pogledal poklic in delo. Tako sem kot 12-letnik doživljal stvari, ki jih doživlja reševalec.

Od tistega dneva naprej, ni bilo več vprašanje kaj želim početi v svojem življenju. Vpisal sem se na srednjo zdravstveno šolo in takrat se je začela moja kariera »medicinske sestre«. Kljub temu da sem mislili, da je vse, kar sem želel, postati reševalec, to ni bila moja končna želja (čeprav sem kasneje postal reševalec), želel sem delati v bolnišnici in se ogromno naučiti.

Zato je bila moja ideja in plan, da začnem na dnu in se prebijam skozi leta do samega vrha zdravstvenega sistema. Ker sem zelo ambiciozen, se hitro učim in želen novega znanja sem službe do sedaj menjal, kot pravijo, na 5 – 7 let.

Izkušnje in znanje sem si nabiral v Domu starejših občanov Vič- Rudnik, Nevrološki kliniki (enota za intenzivno terapijo) in na koncu na Reševalni postaji v Ljubljani.

Med službovanjem sem zaradi zagnanosti in ambicioznosti končal izredni študij na Zdravstveni fakulteti in s Klavdijo sva ustanovila podjetje Blaginja.

Sedaj ogromno časa porabim pri reševanju težav starejših kot tudi o razmišljanju, kako bi še dodatno olajšal življenje najbolj ranljivi populaciji naše družbe.

Ravno zaradi tega sem tudi napisal knjigo Kaj mi pripada v jeseni življenja, ki se je do sedaj prodala že v več kot 900 izvodih.

Svoj prosti čas zelo rad preživljam z mojimi sončki, Patrikom, Izabelo in Klavdijo, še najraje pri skupnih aktivnostih v naravi.

Gašper Novak soustanovitelj,
dipl. zdravstvenik.