Zadovoljstvo kupcev
4,9
je ocena naših kupcev na Googlu.
Preverjena kakovost izdelkov
Smo najboljši v Sloveniji pri reševanju težav starejših.

Montaža električne negovalne postelje

Postelja je ob prevzemu sestavljena v pokončnem položaju na kolesih, da jo lahko enostavneje transportirate. Namestite jo v prostor, kjer jo želite montirati. Če so posamični deli še zvezani z vezicami, bodite pozorni na električni kabel, ko režete vezice.

MONTAŽA LEŽIŠČA:

  1. Odstranite trapez ter ograje iz transportnih nosilcev v kolikor so priloženi postelji. Odstranite obe polovici ležišča iz transportnih nosilcev.
  2. Združite obe polovici ležišča ter jih privijte s štirimi vijaki.
  3. Priključite batnice motorja na drugo polovico ležišča ter jo zavarujte s hitro spojko.

MONTAŽA KONČNIC:

  1. Odstranite obe posteljni končnici iz transportnih nosilcev (transportni nosilci služijo samo za transport in niso del postelje).
  2. Posteljni končnici zmontirajte na ležišče. Pri tem bodite pozorni na označbe pri posamični končnici in na ležišču. Vzglavna končnica ima nalepko, ki prikazuje dvignjeno vzglavje, enako je označeno tudi na ležišču. Postopek ponovite še z nožno končnico. Obe končnici pričvrstite na ležišče z vijaki iz transportnih nosilcev (v kolikor transportnih nosilcev niste imeli, so vijaki že na ležišču).

PRIKLJUČITEV KABLOV:

Krmilna enota oskrbuje pogonske motorje preko  spiralnega kabla, s potrebno napetostjo. Spiralni kabli, ki vodijo do vsakega pogonskega motorja so na krmilni enoti označeni na naslednji način:

  1. Motor za vzglavje
  2. Motor za zgornji del nog
  3. Motor za višino vzglavne končnice
  4. Motor za višino nožne končnice
  5. HB Daljinski upravljalec
  6. Napajalni kabel

Bodite pozorni, da priključek na kablu vstavite v motor do konca, šele nato boste lahko vstavili PVC varovalo priključka (objemka). Pazite, da so vsi kabli prosto viseči tudi med dvigovanjem postelje (ne napeti) in da niso (v izogib poškodbi kablov – preščipu) nameščeni med gibljivimi komponentami postelje.

MONTAŽA OGRAJ:

  1. V električno omrežje priklopite posteljo z napajalnim kablom
  2. Preko daljinskega upravljalca dvignite višino celotne postelje za cca. 30 cm, saj boste tako lahko lažje zmontirali ograje.
  3. Na vsakem vogalu končnic se nahaja vodilo na katerega se montirajo ograje.
  4. Odstranite varnostni vijak ter z gumbom na vodilih na vsaki strani izvlecite vodilo iz tirnic.
  5. Nataknite ograje na vodilo na obeh straneh ter jih ponovno vstavite v tirnico (pri tem pazite, da je zaobljen del vodila obrnjen navzgor).
  6. Privijte vijak in enako ponovite z ograjami še na drugi strani postelje.

MONTAŽA TRAPEZA:

  1. Trapez lahko namestite na levo ali desno stran ležišča. Odprtini se nahajata v skrajnem levem in desnem vzglavnem kotu ležišča.
  2. Nastavite višino obešala za pomoč pri dvigovanju.

ZAKLEPANJE FUNKCIJ:

Postelja ima možnost zaklepa posamičnih funkcij. Funkcije zaklepate s priloženim ključem, ki se nahaja na kablu daljinskega upravljalca. S premikom ključa v desno za 15° se posamična funkcija postelje zaklene.

 

 

V primeru težav ali nejasnosti nas lahko vedno pokličete.

Naše stranke so povedale

So dosegljivi po telefonu, pomagajo s konkretnimi nasveti. Zanesljivi in ob naročilu poskrbijo za hitro dostavo.

Anita Mozgan

S podjetjem Blaginja imam samo pozitivne izkušnje: zelo uporabni nasveti, prijaznost in zanesljivost. Toplo priporočam.

Borut Čebašek

Enkratni, strokovni, prijazni, vedno pripravljeni za pomoč in vedno z nasmehom. Hvala Vam za vse!

Marija Zalokar

Moram povedati, da sem s poslovanjem podjetjem Blaginja zelo zadovoljen. Prav zadeve, ki bi mi jih moral svetovati za dobavo osebni zdravnik, mi jih je priporočilo to podjetje. Zato se rad vračam za potrebne nabave k podjetju Blaginja

Jože Vehar

Hitri, polni razumevanja, v pomoč z nasveti, skratka vrhunski.

Špela Smrekar

Izredno prijazni ljudje, velika izbira izdelkov, naročeno dostavijo pred hišna vrata. Izdali so knjigo Kaj mi pripada v jeseni življenja, sproti obveščajo o zakonskih novostih,kar je za uporabnike izredno pomembno. KAR TAKO NAPREJ...

Tanja Cerjak

Žena je po operaciji morala en mesec spati in počivati samo na hrbtu. Najeta bolniška postelja se je izvrstno obnesla. Pohvala tudi podjetju za nekompliciran postopek najema.

Rok Babnik

Blaginja, Klavdija in Gašper, sta zame zelo dragocena, saj znata prisluhniti, svetovati in ponuditi, ravno takrat in ravno tisto, kar potrebujem za nego moje 95 letne mame. Hvala, ker ste!

Vidka Sega

Prijavite se na naše e -novice

Naše e-novice so izobraževalne kot tudi zabavne. Še najmanj pa so prodajne. Ljudje jih zelo radi berejo, saj je iz njih zelo veliko naučijo.

Hvala! Uspešno ste se prijavili na e-novice.