Domov / Nakup medicinskih pripomočkov / Dihala / TONIMER NaCl ampule 5ml

TONIMER NaCl ampule 5ml

Na zalogi
Predvidena dostava do 24. 5. 2024
Količina:
5,70
Pripomoček je na voljo za izposojo tudi z naročilnico ZZZS.
Doplačilo nadstandarda v enkratnem znesku ob izposoji ZZZS.
Izposoja ZZZS
0,00
Na zalogi
Predvidena dostava 24. 5. 2024
Količina:
Ob sklenitvi samoplačniškega najema, se obračuna enkratna priprava medicinskega pripomočka v vrednosti 10 EUR.
Izposoja na dan
Pripomoček lahko naročite tudi prek telefona 030 633 332 ali fizični trgovini
Opis

TONIMER NaCl ampule je sterilna hipertonična raztopina morske vode (600 mOsmol/2%), ki čisti nosno sluznico. Primerna je za redčenje in odstranjevanje izcedka iz nosnic novorojenčkov, dojenčkov in otrok ob prehladih, še posebno za zmanjšanje nabreklosti nosne sluznice ob akutnih stanjih alergijskega senenega nahoda, vnetje obnosnih votlin in rinosinusitisa.

Hipertonična raztopina je učinkovita pri odmaševanju nosnih poti otrok, nosečnic, srčnih bolnikov in bolnikov z glavkomo.

UPORABA :
Z enakomernim vrtenjem odlomimo zgornji del ampule.
Novorojenčka ali majhnega otroka položimo na bok in vstavimo vrh ampule v zgornjo nosnico ter stisnemo ampulo. Otroka obrnemo še na drugi bok in postopek ponovimo.
Otroci, ki že lahko sami uporabljajo izdelek, naj se nagnejo nad umivalnik in nagnejo glavo na eno stran. Vrh ampule naj vstavijo v zgornjo nosnico in jo stisnejo. Nato naj nagnejo glavo na drugo stran in postopek ponovijo še z drugo nosnico.

Za izpiranje očesne sluznice kapnemo eno ali več kapljic fiziološke raztopine v spodnji del očesa. Za odstranjevanje očesnega izločka uporabimo z raztopino namočeno sterilno gazo.

Tehnični podatki