Na zalogi
Predvidena dostava do 23. 5. 2024
Šifra izdelka: 3667
Količina:
114,90
Pripomoček je na voljo za izposojo tudi z naročilnico ZZZS.
ZZZS šifra: 0556 - Trapez – prostostoječi
Doplačilo nadstandarda v enkratnem znesku ob izposoji ZZZS.
Izposoja ZZZS
0,00
Več informacij Naročite zdaj
Na zalogi
Predvidena dostava 23. 5. 2024
Šifra izdelka: 3667
Količina:
Ob sklenitvi samoplačniškega najema, se obračuna enkratna priprava medicinskega pripomočka v vrednosti 10 EUR.
Izposoja na dan
Pripomoček lahko naročite tudi prek telefona 030 633 332 ali fizični trgovini
Opis

Prostostoječi trapez za posteljo je pripomoček, ki se uporablja v medicinskih in domačih okoljih ter pomaga posameznikom pri premikanju, dvigovanju in obračanju v postelji.

S prostostoječim trapezom boste omogočili ohranjanje samostojnosti na starostnikovem domu.

Trapez enostavno namestite za posteljo ali kavč. Prostostoječi trapez je primeren za večino postelj, zgornji del se lahko obrača in nastavi v različne položaje.

Prostostoječi trapez je iz jeklenih cevi, ki so prostostoječo postavljene poleg postelje. Na zgornjem delu je trapez, ki uporabniku omogoča, da se opre nanj.

Glavni namen prostostoječega trapeza je olajšati gibanje in premikanje v postelji. Omogoča uporabniku, da se opre nanj in s pomočjo lastne telesne moči dvigne ali premakne v postelji. To je še posebej koristno za ljudi, ki imajo težave z mobilnostjo, slabšo mišično močjo ali omejenim gibom.

Prostostoječi trapez je ključen pripomoček pri negi posteljnih bolnikov, saj olajša premikanje in obračanje pacienta, kar zmanjšuje tveganje za nastanek pritiskovih ran, mišično atrofijo in neželenih premikov.

Z uporabo prostostoječega trapeza lahko posamezniki ohranjajo večjo samostojnost in neodvisnost pri opravljanju osnovnih dnevnih aktivnosti, kot so spreminjanje položaja v postelji, prehajanje iz postelje v invalidski voziček ali na stranišče.

Tehnični podatki