Blazina proti preležaninam za sedež easy gel

Po naročilu

Na voljo po naročilu

Šifra izdelka: 1624
Količina:
71,47
Pripomoček je na voljo za izdajo tudi z naročilnico ZZZS.
ZZZS šifra: 0802 - Blazina za sedež
Doplačilo nadstandarda
0,00
Več informacij Naročite zdaj
Na zalogi
Predvidena dostava 23. 5. 2024
Šifra izdelka: 1624
Količina:
Ob sklenitvi samoplačniškega najema, se obračuna enkratna priprava medicinskega pripomočka v vrednosti 10 EUR.
Izposoja na dan
Pripomoček lahko naročite tudi prek telefona 030 633 332 ali fizični trgovini
Opis

Blazina proti preležaninam Easy Gel je inovativna rešitev, ki vsebuje tekoči gel, ki omogoča boljšo porazdelitev telesne teže bolnika in zmanjšuje pritisk na tkiva. Poleg tega koži zagotavlja prijeten občutek svežine.

Ta posebna blazina je namenjena preprečevanju nastanka bolečih ran na koži, znanih kot preležanine. Te se običajno pojavijo na predelih telesa, ki so izpostavljeni dolgotrajnemu pritisku, kot je naša zadnjica. Preležanine so lahko zelo neprijetne in boleče, zato je ključnega pomena, da se jim izognemo.

Blazina deluje tako, da razbremeni pritisk na telo med sedenjem. Z mehkim in udobnim materialom ter posebno obliko enakomerno porazdeli težo telesa, kar zmanjšuje tveganje za nastanek preležanin. Tako lahko udobno sedite dlje časa, ne da bi skrbeli za morebitne rane.

Blazina je opremljena z vrhnjo prevleko iz poliuretanskih vlaken, ki je vodoodporna, prepusti zrak, je elastična, antialergijska in antibakterijska. Spodnji del prevleke pa je izdelan iz nedrseče tkanine iz poliestra, kombinirane s PVC, kar preprečuje morebitno drsenje uporabnika.

Prvi korak pri preprečevanju preležanin je redno spreminjanje podpornih točk telesa na vzmetnici, približno na vsake tri ure, ko ste v postelji. Prav tako je pomembno, da telo čim pogosteje dvigujete, ko ste v sedečem položaju na blazini, da omejite stiskanje krvnih žil in zagotovite pravilni krvni obtok.

 

Tehnični podatki