Atrauman Ag obloga s srebrom

Na zalogi
Predvidena dostava do 24. 6. 2024
Šifra izdelka: 3886
Količina:
23,79
Pripomoček je na voljo za izposojo tudi z naročilnico ZZZS.
Doplačilo nadstandarda v enkratnem znesku ob izposoji ZZZS.
Izposoja ZZZS
0,00
Na zalogi
Predvidena dostava 24. 6. 2024
Šifra izdelka: 3886
Količina:
Ob sklenitvi samoplačniškega najema, se obračuna enkratna priprava medicinskega pripomočka v vrednosti 10 EUR.
Izposoja na dan
Pripomoček lahko naročite tudi prek telefona 030 633 332 ali fizični trgovini
Opis

Atrauman Ag obloga s srebrom je nelepljiva kontaktna mrežica, ki je narejena iz hidrofobne oziroma vodo odbijajoče poliestrske gosto tkane mrežice.

Atrauman Ag obloga s srebrom je gladka mrežica, ki rane ne iritira ob enem pa sprošča iz svoje sredice srebrove ione, ki pripomorejo k izboljšanemu celjenju rane. Srebrvi ioni, ki jih mrežica sprošča v samo rano delujejo proti bakterijam vseh vrst – Gram-negativnim in Gram-pozitivnim bakterijam.

Vsebuje tudi nevtralno mazilo, ki ne vsebuje dodanega vazelina ali drugih morebitnih parafinskih mazil. Mazilo kontaktne mrežice preprečuje maceracijo rane in s tem posledično še več zapletov pri celjenju le-te.

Atrauman Ag obloga s srebrom vsebuje zmes estrov naravnih rastlinskih maščobnih kislin z glicerinom in diglicerinom in Macrogol 2000. Daljši nanos kontaktne mrežice Atrauman ne povzroča preobčutljivosti ali alergijske reakcije.

Delovanje
Atrauman Ag obloga s srebrom je kontaktna mrežica, ki se aktivira z izločkom rane. Takoj ko izloček rane pride v kontakt z mrežico iz nje pričnejo izhajati srebrovi ioni.

Bakterije, ki se nahajajo v rani in pridejo v stik s kontaktno mrežico propadejo in se izločijo v depo kontaktne mrežice. Srebrovi ioni se izločajo v rano počasi, njihovo izločanje pa je omejeno le lokalno in zgolj določen čas. Izločki ter bakterije, ki so propadle, se izločajo v Tenderwet 24 active odlagalni depo oz. sekundarno oblogo, ki je namenjena absorbciji toksinov in ostalih nečistoč ter izločkov rane.

Uporaba 
Obloga je namenjena zdravljenju okuženih ran ali ran, ki so visoko bakterijsko kontaminirane ter nagnjene k možnosti bakterijske okužbe.

  • ran, kjer je rizik za infekcijo velik (kritična kolonizacija);
  • inficirane rane (kronične rane, akutne rane, opekline največ 2 stopnje);
  • preprečevanje infekcije.

Obloga ščiti okolico rane proti maceraciji in deluje proti kontaminaciji rane z bakterijami, ki so prisotne na koži ali obleki. Zaradi te dodatne zaščite se Atrauman Ag priporoča bolnikom, ki imajo oslabljen imunski sistem.

 

Pakiranje, 10 kos

Tehnični podatki