Zadovoljstvo kupcev
4,9
je ocena naših kupcev na Googlu.
Preverjena kakovost izdelkov
Smo najboljši v Sloveniji pri reševanju težav starejših.
Domov / Nasveti in novosti / Nasveti / 4 glavne prednosti uporabe inhalatorja

4 glavne prednosti uporabe inhalatorja

Nasveti

Hladni dnevi in čas različnih prehladnih obolenj sta tukaj. In le kaj je bolj neprijetno kot zamašen nos, suh in dražeč ali moker in produktiven kašelj, solzne oči, težka glava in splošno slabo počutje? Prehladna in respiratorna obolenja so še posebej težavna pri naših najmlajših, ki sami še ne znajo pihniti v robček, si dozirati fiziološko raztopino ali ponoči umiriti vztrajnega kašlja. Starši si seveda želimo svojemu otroku pomagati in mu olajšati te tegobe v kar najkrajšem možnem času.

Poleg rednega čiščenja otrokovega noska in zbijanja morebitne povišane telesne temperature, je pomembno, da skrbimo tudi za prehodnost vseh njegovih dihalnih poti. Pri zahtevnejših respiratornih obolenjih, ki zahtevajo obisk zdravnika, vam lahko le-ta predpiše inhalacije z mešanico fiziološke raztopine in predpisanega zdravila. Pri lažjih obolenjih kot so na primer prehlad, kašelj, izcedek iz nosu, glavobol, kihanje, bolečine v žrelu, hripavost, bolečine v ušesih in splošno slabo počutje, pa lahko inhalator uporabljamo doma in vanj doziramo le sterilno fiziološko raztopino. Inhalacije s fiziološko raztopino lahko izvajamo tudi preventivno in tako preprečimo, da bi se morebitni virusi preveč oprijeli naših dihalnih poti in s tem povzročili težje poteke okužb dihal, na primer angino, gripo, laringitis ali povečano žrelnico, ter izsušene dihalne poti, ki predstavljajo ugoden prostor za širjenje virusov.

Katere so ključne prednosti uporabe inhalatorja?

1.) Učinkovito in hitro doziranje

Inhalatorji so medicinski pripomočki, ki fiziološko raztopino ali zdravilo dozirajo direktno v pljuča in to na tisti predel, kjer so le-ta najbolj prizadeta. Za razliko od klasičnih zdravil, pri katerih je potrebno kar nekaj časa, da se razpršijo po krvi, inhalatorji delujejo izjemno hitro in neposredno dosežejo respiratorni trakt. Razpršeni delci oz. aerosoli, ki so manjši od 5 mikronov (μm), zaradi svoje velikosti dosežejo spodnje dihalne poti. Torej manjša kot je velikost razpršenih aerosolov, večja je učinkovitost terapije, saj večji delež delcev doseže spodnje dihalne poti, vse do pljučnih mešičkov.

2.) Preventiva

Inhalatorjev ne uporabljamo zgolj občasno in le ob akutnih prehladnih obolenjih. Pogosto jih uporabljajo tudi odrasli ali otroci, ki imajo kronične težave z bronhitisom ali astmo. Inhalacijska terapija omogoča, da se težave z dihali ne slabšajo oziroma se izboljšajo, ali pa da se morda sploh ne pojavijo. Učinkoviti so tudi pri lajšanju akutnih pojavov oteženega dihanja.

3.) Enostavnost uporabe

Inhalatorji so zelo preprosti za uporabo. Za razliko od starejših vrst, pri katerih je morala oseba vdihniti, da se je sprostilo zdravilo, pri novejših inhalatorjih to ni več potrebno, saj se zdravilo skozi vgrajeni razpršilec neprekinjeno dotaka. To pomeni, da lahko med terapijo normalno dihate, kar zelo pripomore k učinkovitosti terapije, zlasti pri najmlajših. Novejši inhalatorji so dovolj majhni, da jih lahko prenašamo, in imajo priloženo cev dolžine tudi do 2 metra, kar omogoča več gibanja med samo terapijo. Inhalatorji se običajno napajajo z elektriko, pri čemer potrebujete le približno 20 minut, da prejmete celotno količino zdravila posamezne terapije.

4.) Prilagodljivost

Inhalatorje lahko uporabljajo ljudje vseh starosti – dojenčki, otroci, odrasli in starejši.

KLIKNI TUKAJ ZA OGLED NAŠE PONUDBE INHALATORJEV >>>

Prijavite se na naše e -novice

Naše e-novice so izobraževalne kot tudi zabavne. Še najmanj pa so prodajne. Ljudje jih zelo radi berejo, saj je iz njih zelo veliko naučijo.

Hvala! Uspešno ste se prijavili na e-novice.